U bent hier

Festival ‘Terug naar het begin’ streamt drie Sleutelconcerten

Was er geen coronacrisis, dan beleefde festival 'Terug naar het begin' dit weekend haar twaalfde editie. Maar de organisatie wil het weekend niet helemaal onopgemerkt voorbij laten gaan en organiseert daarom in samenwerking met Stichting Oude Groninger Kerken Sleutelconcerten: drie miniconcerten die online gestreamd worden vanuit de Der Aa-kerk.

Het festival, waarbij kerken het podium en decor zijn voor intieme optredens - een mix van muziek, theater, poëzie, literatuur, dans en beeldende kunst. – is uitgesteld naar 28, 29 en 30 mei 2021. Toch gebeurt er wel iets dit weekend: drie Groninger artiesten krijgen dit weekend de sleutel van het iconische gebouw midden in hun thuisstad. In de leegte van de Der Aa- kerk en de indrukwekkende akoestiek, brengen ze muziek vol dromen, melancholie en magie.

Zangeres Eliën van kunstcollectief ZUHAUSE, het folkduo The First Wolf, en singer-songwriter Jantien Kurpershoek geven elk een liveoptreden vanuit het historische gebouw. Binnen de eeuwenoude muren nemen ze je mee in hun muzikale wereld, die in de imposante ruimte van de Der Aa-kerk een extra dimensie krijgt. Mediabedrijf Diepzeekonijn Moving Media uit Groningen zorgt ervoor dat de concerten vakkundig worden opgenomen, zodat publiek geheel coronaproef het huis niet uit hoeft om deze Sleutelconcerten mee te maken.

Vrijdag 15 mei, 17.00 uur, zangeres Eliën van ZUHAUSE
Zaterdag 16 mei, 17.00 uur, folkduo The First Wolf
Zondag 17 mei, 17.00 uur, singer-songwriter Jantien Kurpershoek

Klik hier voor meer informatie en een link naar de livestreams dit weekend.

Reacties