U bent hier

Kerk en Kunst: Embedding the Arts in samenwerking met Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

'Ontmoeting met het onmeetbare', manifestatie in de Nieuwe Kerk in Amersfoort in het kader van Kerk en Kunst.

Voor het project ‘Kerk en Kunst’ gingen zeven kunstenaars uit verschillende kunstdisciplines eind vorig jaar in diverse kerken in Nederland op zoek naar de betekenis van het kerkgebouw. Kunsthistoricus Joost de Wal schreef portretten van de zeven kunstenaars en reflecteert op hun manifestaties met publiek die in november 2019 plaatsvonden.

Vandaag het vijfde portret in deze reeks, met Embedding the Arts, een kunstprojectorganisatie die de samenwerking zocht met (oud)-studenten van de opleiding Fine Arts van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht die het traject Black & White Cube volgen. Daarin wordt de traditionele manier van tentoonstellen in een galerie of museum bevraagd en gaan de studenten op zoek  naar alternatieve plekken. In dit geval natuurlijk een kerk. De Nieuwe Kerk In Amersfoort, met de manifestatie Ontmoeting in het onmeetbare

Klik hier voor het artikel.

In dit inleidende artikel schetst De Wal hieronder de context waarin kerk en kunst elkaar gevonden, kwijtgeraakt en weer teruggevonden hebben.

Eerder in de serie Kerk en Kunst verschenen fotokunstenaar Krien Clevis in Leidentheatermaker Sijas de Groot in Groningen en het Utrechtse medialab SETUP in Utrecht, en ambachtsplatform Crafts Council Nederland. De komende weken volgen nog twee kunstenaars.

Reacties