U bent hier

Vier tips om collega’s te betrekken

De tool van deze maand: nog vier manieren om de eigen collega’s te betrekken bij de totstandkoming van een kerkenvisie.

1. Maak gebruik van concrete ontwikkelingen rondom kerkgebouwen: wanneer een kerkeigenaar of ontwikkelaar zich meldt bij de gemeente met een plan, kun je een – digitaal-  overleg organiseren met alle collega’s die mogelijk betrokken zijn (wabo/stedenbouw/groen/ economie/wijk-/dorpsmanagers enz.). Tijdens dit overleg neem je collega’s mee in de complexiteit van kerkontwikkelingen.

2. Organiseer een brainstorm rondom de casus van een leegkomend kerkgebouw, waarbij ook de kerkeigenaar nog zoekende is: tijdens de totstandkoming van de kerkenvisie ontmoet je kerkeigenaren die weten dat ze gebouwen moeten gaan afstoten maar nog geen idee hebben over eventuele mogelijkheden. De brainstorm het liefst ter plekke - als dat weer mogelijk is - met korte toelichting door kerkbestuur en alle collega’s die in een vervolgtraject betrokken gaan worden.

3. Organiseer het volgende - digitale- teamuitje of borrel van de personeelsvereniging met als thema ‘religieus erfgoed’.  Bijna alle mensen zijn geïnteresseerd in beelden van een kerkgebouw of klooster, en als je daar dan een toelichting van de eigenaar (met zijn opgave/problematiek) toe kunt voegen, heb je veel collega’s geïnformeerd.

4. Zet collega’s in bij - digitale - bijeenkomsten met kerkeigenaren. Veel gemeenten kiezen gedurende het traject van de kerkenvisie voor bijeenkomsten met kerkeigenaren. Naast dat je collega’s kunt inzetten op inhoudelijke thema’s (bijvoorbeeld een inleiding laten geven over duurzaamheid), kun je ook collega’s inzetten als gespreksleider, tafelheer, notulist. 

In de Toolkit op deze site nog veel meer tips, tools en documenten bij het maken van een kerkenvisie.

Reacties