U bent hier

Blog van Redactie

Afbeelding van Redactie

Blogger

  • Gestart op 01 mei 2018
  • Aantal berichten: 19
  • Aantal reacties: 0

Volgens de site Wierook, Wijwater en Worstenbrood.nl, telde Brabant in de vorige eeuw bijna 100 onderwijsinternaten. Een aantal van deze internaten waren instellingen om priesters op te leiden. Als je een roeping had of dacht te hebben, kon je beginnen op het kleinseminarie, waar je een gymnasiumachtige opleiding kreeg, meestal gevolgd door een zesjarige priesteropleiding met disciplines als filosofie en theologie.

Submitted on 15 juli 2019 - Number of comments: 0
Lees verder

Het voormalig Klein Seminarie De Weyert in Apeldoorn werd herbestemd tot politieacademie

Als je zo jong bent als de gemeente Dronten - gebouwd in de jaren 60 – wat is dan je historisch besef? En wat doe je met de 5 kerken, die genomineerd zijn voor sluiting, sloop of een andere bestemming? Piet Voermans, lid van de commissie Flevoland van erfgoedvereniging Heemschut, vertelt in deze blog hoe hij zich sterk maakt voor het erfgoed in ‘zijn’ Dronten. ‘Een kerkenvisie is van groot belang voor de hele gemeenschap.’

Submitted on 03 juli 2019 - Number of comments: 0
Lees verder

In de vorige eeuw kregen verschillende Nederlandse steden hun eigen Roomse enclaves. Zo ook Oosterhout. In deze Brabantse stad ontstond de Heilige Driehoek, met drie kloosters gesitueerd in een gebied tussen de huidige A27 en de rand van de stad. Het hele gebied is een rijksbeschermd stadsgezicht.

Submitted on 18 juni 2019 - Number of comments: 0
Lees verder

‘Kijk het kunstje af van je collega, maar plaats dat altijd in lokaal perspectief: wat op de ene plaats werkt, hoeft elders niet zo te zijn.’ Frank Migchielsen, directeur van de stichting Laurenskerk Rotterdam, vertelt in deze blog waarom het delen van kennis voor zijn stichting zo belangrijk is.

Submitted on 28 mei 2019 - Number of comments: 0
Lees verder

Er zijn regelmatig diensten in de Rotterdamse Laurenskerk, maar om voldoende inkomsten te generen wordt de kerk ook verhuurd. Voor deze nieuwjaarsreceptie, bijvoorbeeld.

Dit blog gaat niet over de kathedraal van Parijs, de Notre-Dame, die door de verwoestende brand van vorige maand geen dak meer heeft, maar over de kathedraal van Almere. Ja, de stad waar alles kan heeft een openluchtkathedraal met bomen, beter bekend als de Groene Kathedraal. Het is een van de negen landschapskunstwerken in Flevoland.

Submitted on 10 mei 2019 - Number of comments: 0
Lees verder

Foto: RogAir - Wikimedia