U bent hier

Blog van Redactie

Afbeelding van Redactie

Blogger

  • Gestart op 01 mei 2018
  • Aantal berichten: 22
  • Aantal reacties: 0

In het eerste artikel van Groningse studenten van het vak ‘Oude Kerken, Nieuwe Betekenissen’ spreken Anne Hilde Blanken en Jelle van Binsbergen met Annemiek Bos van Klooster Yesse en met dr. Mathilde van Dijk en dr. Andrew Irving van de Rijksuniversiteit Groningen.

Submitted on 15 januari 2020 - Number of comments: 0
Lees verder

Recentelijk vond ik in een oude verhuisdoos een stukje erfgoed uit het rijke roomse leven: een rozenkrans, netjes verpakt in een etui. Voor de lezers die niet van het houtje zijn (rooms-katholiek), een rozenkrans is een gebedsketting. Als de kralenkrans eenmaal was doorlopen met gebeden dan had de gelovige een rozenhoedje gedaan.

Submitted on 04 december 2019 - Number of comments: 0
Lees verder

Hoe kun je als regionaal kerkbestuur burgerlijke gemeenten en lokale kerken meekrijgen in het opstellen van een kerkenvisie? Klaas van der Kamp, classispredikant van de protestantse kerk in Overijssel en Flevoland, neemt hier een actieve rol in. Hij ging al bij verschillende gemeenten langs om het thema te promoten. ‘Vaak merk ik dat het een eyeopener is als je laat zien hoe de vragen elkaar als dominostenen kunnen raken.’

Submitted on 24 september 2019 - Number of comments: 0
Lees verder

Volgens de site Wierook, Wijwater en Worstenbrood.nl, telde Brabant in de vorige eeuw bijna 100 onderwijsinternaten. Een aantal van deze internaten waren instellingen om priesters op te leiden. Als je een roeping had of dacht te hebben, kon je beginnen op het kleinseminarie, waar je een gymnasiumachtige opleiding kreeg, meestal gevolgd door een zesjarige priesteropleiding met disciplines als filosofie en theologie.

Submitted on 15 juli 2019 - Number of comments: 0
Lees verder

Het voormalig Klein Seminarie De Weyert in Apeldoorn werd herbestemd tot politieacademie

Als je zo jong bent als de gemeente Dronten - gebouwd in de jaren 60 – wat is dan je historisch besef? En wat doe je met de 5 kerken, die genomineerd zijn voor sluiting, sloop of een andere bestemming? Piet Voermans, lid van de commissie Flevoland van erfgoedvereniging Heemschut, vertelt in deze blog hoe hij zich sterk maakt voor het erfgoed in ‘zijn’ Dronten. ‘Een kerkenvisie is van groot belang voor de hele gemeenschap.’

Submitted on 03 juli 2019 - Number of comments: 0
Lees verder