U bent hier

Contactdag initiatiefnemers herbestemming

10
jun
vrijdag 10 juni 2016 - 11:00 tot 17:00 | Amersfoort
Toevoegen aan persoonlijke kalender
Workshop tijdens de Contactdag Herbestemming in 2014

10 juni - Als de economische crisis Nederland iets geleerd heeft, is het wel dat we vastgoed te over hebben en herbestemming - en niet nieuwbouw - de opgave is. Warenhuizen, nog uit de 19de eeuw, vallen om en boerderijen en kerken komen leeg. Nederland bezint zich op haar vastgoed, ook het monumentale. Initiatiefnemers van herbestemming geven dit proces vorm voor gebouwen die we als maatschappij graag willen behouden. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en het Nationaal Restauratiefonds steunen initiatiefnemers met een hart voor monumentaal vastgoed met geld, inspiratie, kennis en advies.

Het Nationaal Restauratiefonds heeft in de afgelopen jaren veel herbestemmingsprojecten mogelijk gemaakt met haar kennis en de Restauratiefondsplus-hypotheek, een laagrentende lening voor grootschalige restauraties en herbestemmingsprojecten. En de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft de afgelopen vijf jaar meer dan 1.000 keer een subsidie verstrekt voor het uitvoeren van een herbestemmingsonderzoek. Onderzoeken die in veel gevallen leiden tot de uitvoering van herbestemmingsinitiatieven.

In contact: leren met én van elkaar

Op de Contactdag Herbestemming delen wij kennis en leren we van elkaar. De uitnodiging voor deze dag versturen wij onder andere naar aanvragers van een herbestemmingssubsidie en/of een Restauratiefondsplus-hypotheek. U bevindt zich dus in het gezelschap van mede-initiatiefnemers die net als u te maken hebben met mee- en tegenvallers in het traject van herbestemming. Samen kunnen we elkaar verder helpen en monumenten in Nederland mooi houden.

Gesprekken en workshops

Al voor de 4e keer organiseren wij een dag met een inhoudelijk afwisselend programma en verschillende workshops, waarin initiatiefnemers vooral ideeën en praktische zaken met elkaar kunnen uitwisselen. Op de informatiemarkt zijn verschillende specialisten op het gebied van herbestemmen aanwezig. Reserveer alvast de datum en tijd:

Vrijdag 10 juni 2016 van 11.00 tot 17.00 uur (incl. lunch)

Locatie: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Smallepad 5, 3811 MG Amersfoort

Volledige programma en mogelijkheid tot aanmelden volgen nog.

Foto: Workshop tijdens de Contactdag Herbestemming in 2014 (© RCE)

Tags 
Evenementen

Reacties