U bent hier

'De Erfgoedfabriek presenteert' - permanente expositie Oisterwijk

12
dec
zaterdag 12 december 2015 - 15:00 | Oisterwijk
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Met de expositie 'de Erfgoedfabriek presenteert' brengt de provincie de verhalen van verschillende erfgoedcomplexen tot leven. U kunt daar zien en beleven wat zich vroeger afspeelde binnen en buiten de muren van Brabantse kloosters, fabrieken en een militair complex.

Iconen van Brabant
Met het programma De Erfgoedfabriek wil de provincie iconen van Brabant, en de bijbehorende verhalen, veilig stellen voor de volgende generaties. Niet door alles te laten zoals het was, maar door met respect voor het verleden een sprong naar de toekomst van ons cultureel erfgoed te maken.

Kloosters
Alle zeven erfgoedcomplexen waar de Erfgoedfabriek sinds 2011 in investeert, krijgen een gezicht op de expositie. Ook twee kloosters vallen hieronder: Moederhuis Franciscanessen in Dongen en Klooster Mariadal in Roosendaal. Bekijk ook de interviews!

Expositie
De expositie is voor iedereen toegankelijk. Wie meer wil weten over de geschiedenis van Brabant - of over een specifiek erfgoedcomplex -, interesse heeft in (het herbestemmen) van cultureel erfgoed of gewoon nieuwsgierig is naar waar de provincie aan werkt, is bij 'de Erfgoedfabriek presenteert' op de juiste plek. Toegang is gratis.

De expositie is iedere werkdag te bezoeken van 9.00 tot 16.00 uur.
Adres: Leerfabriek KVL, Almijstraat 14, 5061 PA Oisterwijk

Reacties