U bent hier

Herrenhausen symposium: Reusing churches - New perspectives in a European Comparison

23-25
mrt
maandag 23 maart 2020 - 11:00 tot woensdag 25 maart 2020 - 15:00 | Herrenhausen paleis, Hanover, Duitsland
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Kerkgebouwen zijn belangrijke vormen van cultureel erfgoed die het beeld van steden en dorpen vormen. Als gevolg van de huidige sociale veranderingen kunnen veel kerkelijke instellingen in Europa hun kerkgebouwen niet langer beheren en onderhouden. De gebouwen worden verkocht, verhuurd of herbestemd. Het is een complexe kwestie die tot nu toe voornamelijk op lokaal en regionaal niveau is besproken. Voor het eerst brengt het Herrenhausen Symposium experts uit Duitsland, Nederland, België, Zwitserland en Groot-Brittannië samen om ervaringen uit te wisselen, het blikveld uit te breiden en nieuwe perspectieven te ontwikkelen in Europese vergelijking. Het symposium is gericht op mensen die verantwoordelijk zijn voor kerken, monumentenzorg en politiek, academici, leden van onderwijsinstellingen en iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp. Het symposium spreekt een uitgebreid publiek aan: kerken zijn openbare gebouwen die uiteindelijk van het publiek zijn.

Een belangrijk aspect van het symposium is de betrokkenheid van jonge wetenschappers en jonge professionals, en ook maatschappelijke belanghebbenden en vrijwilligers die op dit gebied actief zijn.

"Reusing churches - New perspectives in a European Comparison" is een Herrenhausen Symposium geïnitieerd door de Volkswagen Foundation. Er zijn geen kosten voor deelname, maar registratie is verplicht. Het symposium wordt zowel in het Duits als in het Engels gehouden. Duitse presentaties worden gelijktijdig vertaald.

Houd de symposium-website in de gaten voor meer informatie.

Reacties