U bent hier

Opening A Stage of Luminosity

19
sep
donderdag 19 september 2019 - 20:00 tot 23:30 | Vrijthof Maastricht
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Donderdagavond 19-09 / vanaf 20.00 uur (tot 23.30u)
VRIJTHOF MAASTRICHT

Rutger Muller en HABITANTS nemen u op donderdagavond 19 september mee in meeslepend aanbiddingsritueel op het Vrijthof. 'The Worship' is een speciaal geschreven muziekstuk van 18 minuten en een eenmalig live-optreden dat zich op vloeiende, dynamische manier beweegt tussen de kleurrijke en mystieke elementen die kunstenaar Arno Coenen in A Stage of Luminosity heeft gelegd.

Viewmaster Projects organiseert de opening samen met Festival Musica Sacra, Intro in Situ en de Muziekgieterij. Intro in Situ heeft de jonge talentvolle componist en sounddesigner Rutger Muller gevraagd een samenwerking op te starten met de nieuwe band HABITANTS, geselecteerd door de Muziekgieterij.  
Samen hebben ze de afgelopen maanden aan een muziekstuk voor het videokunstwerk gewerkt. The Worship wordt op de openingsavond twee keer opgevoerd.

Meer info: www.viewmaster-projects.com 

A Stage of Luminosity is een cross-over tussen cultureel erfgoed en nieuwe media en bestaat uit twee 14 meter hoge en 4 meter brede projecties in de openbare ruimte. Kunstenaar Arno Coenen heeft op uitnodiging van Viewmaster Projects twee nieuwe sterk verticaal gerichte videowerken gemaakt waarin het unieke en waardevolle papieren beeldarchief van het Roermondse glazeniersatelier‘NV Glasschilderkunst F. Nicolas en zonen, sedert 1940 Max Weiss te Roermond’ tot leven komt.
 
De meterslange historische ontwerp- en werktekeningen, voornamelijk voor kerkelijke glas-in-lood ramen, (gemaakt tussen 1855 en1969) zijn door het SHCL in Maastricht gedigitaliseerd. Arno Coenen heeft een selectie uit het archief getransformeerd tot twee computeranimaties vol sprankelende kleur- en lichtvelden, driedimensionale effecten en caleidoscopische patronen. 

Tags 
Limburg

Reacties