U bent hier

Save the date: Wat verbeeld je je wel?

20
sep
donderdag 20 september 2018 - 09:00 | Mezz Breda
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Dé jaarlijkse netwerkbijeenkomst om samen te bouwen aan de toekomst van het Brabantse verleden

De verbeeldingskracht van erfgoed Erfgoed spreekt tot de verbeelding. Het verleden van Brabant wordt zichtbaar en beleefbaar in erfgoed in al zijn vormen. Erfgoed geeft identiteit aan onze leefomgeving, maakt trots, inspireert en trekt mensen aan. Het kan zichtbaar maken wat er niet meer is, maar ook wat er nog niet is: als inspiratiebron voor nieuwe ontwikkelingen. Is deze eigenschap van erfgoed voldoende, of moeten we het erfgoed van Brabant een handje helpen om nóg meer tot de verbeelding te spreken? Zodat steeds meer mensen, van jong tot oud, er door geïnspireerd raken en daardoor de waarde ervan gaan inzien. Welke rol kunnen designers, (podium)kunstenaars en vertellers daarbij spelen? En hoe kunnen wij erfgoedwerkers hier zelf mee aan de slag gaan? Op deze Erfgoedontmoeting onderzoeken we de kracht van verbeelding: de verbeeldingskracht die al in erfgoed zit én die wij er als creatieve mensen aan toe kunnen voegen.

Op deze Erfgoedontmoeting onderzoeken we de kracht van verbeelding: de verbeeldingskracht die al in erfgoed zit én die wij er als creatieve mensen aan toe kunnen voegen. Keynote spreker is Rocco Verdult. Als social designer helpt hij mensen om anders te kijken naar situaties, problemen en hun omgeving.

De Erfgoedontmoeting
De jaarlijkse Erfgoedontmoeting is het moment voor het Brabantse erfgoedveld om elkaar te inspireren en te ontmoeten en om samen de balans op te maken. De doelstellingen van de Erfgoedontmoeting zijn:

  • Kennis maken, verdiepen en uitwisselen
  • Elkaar inspireren
  • Actualiteit benoemen en aanscherpen
  • Input ophalen voor toekomstig beleid
  • Ontmoeten en netwerken

De Erfgoedontmoeting staat altijd in het teken van een actueel erfgoedonderwerp. Binnen de invulling van het programma streven we naar een goede balans tussen een stevige inhoud en een aantal meer onvoorspelbare invalshoeken. Ook gaan we met elkaar actief aan de slag en is er ruimte voor ontmoeting en uitwisseling.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op: www.erfgoedbrabant.nl/projecten/de-erfgoedontmoeting/

Reacties