U bent hier

‘Monumentaal religieus erfgoed’ groeit in Monumenten Community

dinsdag 4 februari 2020 - 10:03

De groep eigenaren, specialisten en geïnteresseerden in de Monumenten Community over monumentaal religieus erfgoed wordt steeds een beetje groter. De community, waar monumenteigenaren elkaar ontmoeten op verschillende thema’s en elkaar vragen stellen en ervaringen delen, is een initiatief van het Restauratiefonds.

Op het platform zijn naast de groep ‘Religieus erfgoed’ allerhande groepen te vinden, van ‘Herbestemmen’ tot ‘Onderhoud en restaureren’ en van ‘Duurzaamheid en energiebesparing’ tot ‘Vergunning en regelgeving’.

Ook offline

De monumenten-groepen komen niet alleen online samen, ze ontmoeten elkaar ook regelmatig offline. Zo was er in 2019 op de Monumentenbeurs een bijeenkomst voor alle leden. En was er in 2018 een inspirerende bijeenkomst in De Pastorije, een voormalige pastorie in heet Brabantse Maren-Kessel. Daar gingen leden van de Community met de eigenaren van de pastorie in gesprek over uitdagingen, vergunningen, religieus- en groen erfgoed en kregen ze een rondleiding door de pastorie en tuin.

Word lid!

Bent u eigenaar of liefhebber van een kerkgebouw of klooster? Of heeft u vanuit uw professie met deze markante gebouwen te maken? En wilt u graag in gesprek gaan met andere professionals op het gebied van religieus erfgoed? Word dan lid van de groep Religieus Erfgoed van de Monumenten Community en deel uw vragen, tips en visie over religieus erfgoed! Aanmelden kan hier.

Reacties