U bent hier

33 gemeenten ontvangen decentralisatie-uitkering kerkenvisies

dinsdag 24 september 2019 - 11:55

Tijdens Prinsjesdag is de zogenaamde septembercirculaire Gemeentefonds verschenen. Daarin staat opgenomen dat 33 gemeenten een bijdrage krijgen voor het opstellen van een kerkenvisie. Bekijk hier welke 33 gemeenten dit zijn. Opgeteld bij de vijftien gemeenten uit de eerste tranche (meicirculaire 2019) hebben nu in totaal 48 gemeenten in 2019 financiële steun ontvangen om met een kerkenvisie aan de slag te gaan. Maar inmiddels hebben ook alweer nieuwe gemeenten een aanvraag ingediend en staat de teller nu op 59 gemeenten die actief zijn.

De mogelijkheid voor het aanvragen van een decentralisatie-uitkering kan nog tot en met 2021. Aanvragen kan het hele jaar door, waarbij er jaarlijks twee rondes van uitkeren zijn via de mei- en septembercirculaire Gemeentefonds.

Kijk voor meer informatie over de omvang en de verdeling van de algemene uitkering, de integratie-uitkeringen en de decentralisatie-uitkeringen uit het gemeentefonds voor de jaren 2019 en verder op de website van de Rijksoverheid.

Tags 
Kerkenvisie

Reacties