U bent hier

ChristenUnie Utrecht wil bouwstop voor kerken

dinsdag 17 februari 2015 - 11:15

De partij die opkomt voor de belangen van christenen gaat pleiten voor een bouwstop voor kerken. Tijdens een symposium stelt de Utrechtse Statenfractie van de ChristenUnie deze week voor om vrijwel geen bouwvergunningen meer af te geven aan christelijke gemeenschappen.

Kerkgemeenten met bouwplannen moeten min of meer gedwongen worden om in een bestaand godshuis te trekken, vindt de fractie. Die aanpak moet helpen om de toenemende leegstand van kerken te bestrijden. Waarom een kerk bouwen als een paar straten verderop een ouder exemplaar leeg staat?

Fractievoorzitter Arne Schaddelee, die het voorstel woensdag gaat doen tijdens een symposium over kerksluiting, hoopt zo de discussie over herbestemming van kerken een nieuwe richting in te sturen. Vooralsnog is de bouwstop nog niet meer dan een voorstel.

Arne Schaddelee 17 februari 2015 in het Radio 1 journaal (4.29 minuten): "Als we willen trouwen in een mooi oud gebouw en daar kerstavond willen vieren, moeten we op andere momenten in het jaar bereid zijn om daar een offer voor te brengen".

Reacties