U bent hier

Meest gastvrije kerk van Oost-Nederland?

dinsdag 28 januari 2020 - 15:00

Foto: eigen foto RTV-oost

De meest gastvrije kerk van Oost-Nederland, Overijssel en Gelderland, waar staat die? Stichting Welkom in de Kerk houdt dit voorjaar een verkiezing. Het doel: kerken activeren meer activiteiten te ondernemen die de gastvrijheid moeten bevorderen, zodat kerken visitekaartjes en ontmoetingsplaatsen worden van wijken, dorpen en steden.

Kerken in Oost-Nederland kunnen zich tot 15 februari aanmelden. Een jury nomineert tien tot twaalf kerken en vanaf maart kan het publiek stemmen. Tijdens een speciale verkiezingsavond op 14 mei worden in de dorpskerk van Twello de juryprijzen en de publieksprijs bekendgemaakt en uitgereikt. 

Visitekaartjes

Doel van de verkiezing is dat kerken worden geactiveerd meer activiteiten te ondernemen die de gastvrijheid moeten bevorderen. ‘Kerken zijn visitekaartjes en centrale ontmoetingsplaatsen in wijken, dorpen en steden. Dat mogen ze best uitstralen’, vertelt Wim den Braber van Welkom in de Kerk. ‘Als er meer te doen is op deze centrale plekken, verhoogt dit de levendigheid en dynamiek. Gastvrije kerken kunnen met hun religieuze en culturele schatten uit het verleden een impuls geven aan het toerisme.’ Ook kleine kerken in wijken wordt nadrukkelijk gevraagd mee te doen.

De verkiezing tot meest gastvrije kerk van Oost-Nederland wordt gesteund door de provincies Overijssel en Gelderland en het Programma Toekomst Religieus Erfgoed. Kijk voor meer informatie en om uw kerk aan te melden op www.gastvrijekerk.nl

Reacties