U bent hier

Open Kerkendag Brabant en Zeeland

woensdag 27 maart 2019 - 07:18

Op tweede pinksterdag, maandag 10 juni, wordt voor de tweede keer een Open Kerken Dag gehouden. In 2017 was het nog ‘alleen’ door heel Brabant; dit jaar doen ook kerken in Zeeland mee. De Open Kerken Dag is bedoeld om zoveel mogelijk mensen met kerkgebouwen te laten kennismaken. Alleen door een kerkgebouw te leren kennen kan er gezamenlijk voor worden gezorgd dat ze voor de toekomst behouden blijven. En dat geldt voor kerkgebouwen die nog in religieus gebruik zijn evenzeer als voor kerken die ook een nevenbestemming hebben of een nieuwe functie gaan krijgen.

In 2017 waren er zo’n 200 kerken die meededen aan de eerste Brabantse Open Kerken Dag; een groot succes. Dit jaar, met Zeeland erbij, hoopt men uiteraard op nog meer kerken. Deelnemende kerken, herkenbaar aan een speciale vlag, zetten op die dag hun deuren open en heten iedereen welkom. Nogal wat kerken organiseren bovendien speciale programma’s zoals rondleidingen en exposities.

De organisatie van de Open Kerkendag is in handen van een stichting waarin de katholieke en protestantse kerken van Brabant en Zeeland zijn vertegenwoordigd. Wilt u zich als kerk aanmelden om mee te doen? Dan kan dat via info@openkerkendag.nl, ter attentie van Britt Jennissen.

Bent u benieuwd wat er straks in welke kerk te doen is? Kijk dan op www.openkerkendag.nl. En bekijk hier een verslag van Open Kerkendag Brabant 2018.

Op die site treft u ook een link naar het zogenaamde ‘Kerkenboekske’: een gratis boekje met zes regionaal ingedeelde fietsroutes en vier thematische autoroutes: langs Middeleeuwse kerken, langs neoclassicistische en neogotische kerken, langs expressionistische en modernistische kerken én er is een Cuypersroute langs kerkgebouwen van vader en zoon Cuijpers.

Reacties