U bent hier

Selectie Open Kerken en Kloosters bekend

woensdag 1 juni 2016 - 09:21
Grote Kerk Elst

Voor Open Kerken en Kloosters zijn zeven deelnemers geselecteerd uit 54 ontvangen aanvragen. De aanvragers betroffen ambitieuze kerken en kloosters door heel Nederland, uit zowel dorpen en steden, die hun publieksbereik willen verruimen. Een selectiecommissie heeft de aanvragen zorgvuldig bestudeerd en op basis van de criteria van het programma de volgende deelnemers geselecteerd: de Grote Kerk in Elst, de Dorpskerk in Wilp, de Prinsekerk in Rotterdam, de Joodse Synagoge in Meerssen, de kloosters St. Josephberg en Antonius van Padua uit Megen, de Schuilkerk Bagijnhof uit Delft en de Stichting Dorpsoverleg Elsendorp voor een regiobreed project met zes kerken aan de Midden-Peelweg.

VSBfonds stelt een bedrag van € 150.000 beschikbaar. Met dit budget worden de deelnemende organisaties in hun ambities ondersteund door de inzet van externe experts en wordt het delen van hun ervaringen gefaciliteerd. Zodoende geeft het programma niet alleen de deelnemers een duwtje in de rug, maar biedt het ook andere organisaties inspiratie op hun weg naar een meer open kerk of klooster. De vorderingen van Open Kerken en Kloosters zullen onder meer zichtbaar zijn op deze website.

Open Kerken en Kloosters wordt vanuit de Agenda Toekomst Religieus Erfgoed georganiseerd door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Museum Catharijneconvent en VSBfonds.

Lees de toelichting op de zeven geselecteerde projecten.

Foto: Grote Kerk in Elst (Havang(nl), CC0 1.0)

Reacties