U bent hier

Subsidieregeling Erfgoedvrijwilligers geopend

dinsdag 17 december 2019 - 11:28

De subsidieregeling Erfgoedvrijwilligers 2019-2020 van het Fonds voor Cultuurparticipatie is geopend. Met deze regeling geeft het Fonds voor Cultuurparticipatie vrijwilligers die zich met erfgoed bezighouden en kleine erfgoedorganisaties (tot 2 fte) de kans zichzelf te verstevigen.

Vrijwilligers zijn de drijvende kracht achter het behoud en beheer van veel cultureel erfgoed. Verzorgt u bijvoorbeeld rondleidingen door een historische binnenstad, helpt u in de museumwinkel of bij het herstel van monumentale schepen? Dan noemen we u 'erfgoedvrijwilliger'. Of u zich nou inzet voor een monument, een collectie of archief, het cultuurlandschap, archeologie, mobiel erfgoed of immaterieel erfgoed. 

Bent u actief als erfgoedvrijwilliger en wilt u uw deskundigheid verder ontwikkelen? Of wilt u een erfgoedorganisatie die voornamelijk drijft op vrijwilligers verstevigen? Voor zulke initiatieven is deze subsidieregeling bedoeld. 

Heeft u een grotere organisatie (meer dan 2 fte) en richt u zich op het professionaliseren van erfgoedvrijwilligers? Daarvoor heeft het Mondriaan Fonds een regeling.

Praktisch

  • De subsidie bedraagt minimaal € 1.000 en maximaal € 5.000 per initiatief.
  • U mag 100% subsidie aanvragen. Dat betekent dat u alle projectkosten uit deze subsidie mag betalen.
  • 50% van de subsidie mag worden ingezet voor materiële investeringen die nodig zijn voor het project.
  • Het totale beschikbaar budget is € 300.000.
  • De subsidieregeling staat open tot 18 december 2020, of tot het totale budget op is.

Meer informatie

Kijk voor bedragen, voorwaarden, voorbeelden etc. op de website van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Heeft u inhoudelijke vragen over de subsidieregeling, neem dan contact op met een van de adviseurs.

Tags 
Subsidies

Reacties