U bent hier

TheaterKerk Bemmel van start

maandag 24 oktober 2016 - 12:12
TheaterKerk Bemmel

Foto's werkzaamheden TheaterKerk Bemmel (door: Hans Rutgers)

In Bemmel is in een voormalige kerk een theater gerealiseerd. TheaterKerk Bemmel is met steun van vele vrijwilligers en donaties uit de gemeenschap met een budget van 2,3 miljoen euro verbouwd. Het nieuwe theater bevat een theaterzaal met 250 zitplaatsen, een ruimte foyer met horeca en diverse ruimten voor allerlei toepassingen.

Veel werk door vrijwilligers

Het wonder van Bemmel, zo wordt de nieuwe kerk gekscherend genoemd. In september 2015 schoof de gemeenteraad het plan in de prullebak. Een groep betrokken burgers liet het er niet bij zitten en wist in enkele maanden tijd de Bemmelse gemeenschap enthousiast te krijgen voor het kerkplan. Nu, een dik jaar later, is het plan gerealiseerd. Volgens berekening is er 150.000 euro verdiend dankzij actieve bouwondersteuning door vrijwilligers, is bijna 2 ton opgehaald via crowdfunding en is 1,8 miljoen euro geschonken door lokale fondsen. Er is veel aandacht besteed aan verduurzaming van het gebouw. Zo wordt er gebruik gemaakt van grondverwarming en binnenkort start de aanleg van zonnepanelen op het kerkdak.

Op vrijdagavond 28 oktober vindt de officele opening plaats. Freek de Jonge verzorgt de openingsvoorstelling. Op zaterdag 29 en zondag 30 oktober zijn er vervolgens open dagen, met op zondagmiddag een kinderprogramma. Het theaterprogramma start op 4 november 2016.

Reacties