U bent hier

Er hangt beweging in de lucht

De eerste ronde provinciale voorlichtingsbijeenkomsten over kerkenvisies zit er bijna op. Met nog drie bijeenkomsten te gaan, is nu al merkbaar dat er flink wat beweging op het onderwerp begint te komen, vertelt Jorien Kranendijk in deze nieuwsbrief.

Anique de Kruijf, afdelingshoofd Erfgoed in Kerken en Kloosters, legt uit welke rol Museum Catharijneconvent als partner speelt in het programma Toekomst Religieus Erfgoed. In een blog overdenkt Floor Vierenhalm, beleidsmedewerker Bureau Monumenten en Cultuurhistorie van kerkenvisie-pilotgemeente Rotterdam, de eerste stappen die de gemeente heeft gezet. En Wethouders Ted Kok en Wim Aalderink leggen uit waarom de gemeenten Winterswijk, Aalten en Oost Gelre samenwerken bij het opstellen van hun kerkenvisie.

Verder in deze nieuwsbrief: dit jaar is het niet alleen Open Kerkendag in Brabant, maar ook in Zeeland! We blikken terug op de kerkenvisie voorlichtingsbijeenkomsten in Overijssel, Flevoland en Zuid-Holland. En we zetten het boek Leven in de Kerk van CRKC-PARCUM, het experticecentrum voor religieus erfgoed in Vlaanderen, in het spotlicht.

Nieuwsbrief nummer: 66 • Verstuurd op: woensdag 27 maart 2019 - 08:32