U bent hier

Gemeenschapszin

De afgelopen weken was de gemeenschapszin zichtbaar, schrijft Frank Strolenberg in zijn introductie bij deze nieuwsbrief. Mensen vonden verbondenheid in de schok van de verwoestende brand in de Notre-Dame. Maar ook in de feestelijkheid van The Passion afgelopen paasweekend. 

Ook Groningen, Drenthe en Friesland vonden elkaar in een gezamenlijke provinciale voorlichtingsbijeenkomst over de kerkenvisies. De gemeente Uden is al een paar stappen verder: zij hebben hun kerkenvisie onlangs gepresenteerd. En niet alleen vanuit gemeenten en provincies, ook vanuit de kerken zelf wordt hard gewerkt aan een bestendige toekomst van het religieus erfgoed, zo vertelt Marijcke Beckers uit Voerendaal. Daar vond het kerkbestuur zelf een nieuwe bestemming voor één van hun kerken.

Verder deelt directeur van het Gronings Centrum voor Religie en Erfgoed Todd Weir in deze nieuwsbrief zijn kijk op de relatie tussen religie en erfgoed. En geeft hij extra informatie over de conferentie die hij in juni organiseert over religieus erfgoed in een divers Europa. Maak ook kennis met het Restauratiefonds, één van de samenwerkingspartners binnen het programma Toekomst Religieus Erfgoed. Directeur Kees-Jan Dosker vertelt hoe het Restauratiefonds aankijkt tegen religieus erfgoed. En accountmanager Bernard Brons deelt in een blog zijn ervaringen met herbestemming. 

Nieuwsbrief nummer: 66 • Verstuurd op: donderdag 25 april 2019 - 11:04