U bent hier

Inschrijving internationaal congres 'Religieus Erfgoed en Toerisme' 6&7 oktober a.s. nu geopend!

Vanaf nu is de inschrijving voor het internationale congres over religieus erfgoed en toerisme, “How to increase religious heritage tourism in a changing society”, geopend. Het congres vindt plaats op 6 en 7 oktober a.s. in Utrecht. Wij nodigen u van harte uit aan dit bijzondere evenement deel te nemen. Het is een unieke kans om in een internationale context religieus erfgoed en toerisme als economische kracht en kans voor uw organisatie, stad of provincie te verkennen.

Hoe versterk je de sociale en economische effecten van religieus erfgoedtoerisme, onder meer in het licht van ‘city marketing’? Hoe ontwikkel en profileer je religieus erfgoed als toeristische bestemming? Dergelijke vragen komen aan de orde in een reeks van internationale ‘best practises’ en interactieve sessies met experts.

Het programma gaat van start met ‘keynote speeches’ van Monseigneur Timothy Verdon, directeur van het Bisschoppelijk Instituut voor Kerkelijke Kunst en Architectuur van het kathedrale museum van de Dom van Florence, en van Mr Loyd Grossman, bij velen jarenlang bekend als voormalig presentator van BBC’s Masterchef maar nu in zijn rol als voorzitter van de Churches Converations Trust en de Heritage Alliance. Het middagprogramma biedt de keuze uit twee parallelsessies, met de accenten op profilering en marketing en op management en conservering. De eerste dag wordt besloten met een diner in het prachtige Paushuize. Op de tweede dag ligt het accent op innovatie en creativiteit in een reeks voorbeelden en workshops.

Het congres wordt in het kader van de Agenda Toekomst Religieus Erfgoed georganiseerd door de United Nations World Tourism Organization, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Museum Catharijneconvent, het Vlaamse Centrum voor Religieuze Kunst en Cultuur (CRCK) en Future for Religious Heritage (FRH).

Voor meer informatie: ga naar de conferentiewebsite.

Tot ziens in Utrecht!

Met vriendelijke groeten, namens alle deelnemende partners,
Mirjam Blott
Projectleider Agenda Toekomst Religieus Erfgoed

Kent u anderen die eventueel in het congres zijn geïnteresseerd? Stuurt u dit bericht dan graag door!

Nieuwsbrief nummer: 66 • Verstuurd op: maandag 4 juli 2016 - 12:20