U bent hier

Terugblik Expertmeeting Kerkenvisies

De toekomst van kerkgebouwen is in veel gemeenten een opgave. Dat de belangstelling om hiermee aan de slag te gaan steeds meer groeit, bleek wel op 14 oktober. Ruim 125 gemeenteambtenaren en andere stakeholders in het religieus erfgoeddomein waren in de St Aegtenkapel in Amersfoort aanwezig bij de Expertmeeting Kerkenvisies. 

Een jaar na de start van het Programma Toekomst Religieus Erfgoed was de Expertmeeting hét moment om de tussenbalans op te maken en ervaringen met elkaar te delen. Want een kerkenvisie opstellen is eenvoudiger gezegd dan gedaan. Dat begint al bij de inventarisatie: waar vindt u de benodigde data voor een kerkenvisie? En welke onderdelen kunt u meenemen in de inventarisatie? Als alle kerkgebouwen in kaart zijn gebracht, wat is dan de volgende stap? Hoe creëert u draagvlak voor uw kerkenvisie? En hoe moet zo'n visie er eigenlijk uitzien? 

In een plenair programma en in verschillende deelsessies gingen we op zoek naar de antwoorden op deze en andere vragen én wisselden we tips uit. Wat blijkt? Dé kerkenvisie bestaat niet. Maar een leidraad, die is er wel. In deze eenmalige nieuwsbrief delen we de belangrijkste lessen van de dag met u.

De Expertmeeting Kerkenvisies werd georganiseerd door de samenwerkende partners in het programma Toekomst Religieus Erfgoed. Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar kerkenvisies@cultureelerfgoed.nl. Wilt u meer weten over de partners in het programma, de opzet van de nationale kerkenaanpak of in algemene zin over de toekomst van kerkgebouwen? Kijk dan op www.toekomstreligieuserfgoed.nl.

Nieuwsbrief nummer: 47 • Verstuurd op: donderdag 28 november 2019 - 14:09